Er du likvid?

Likviditet? Er det ikke noget man taler om i forbindelse  med firmaers økonomi? Jo, firmaer har brug for at være likvide. At have frie midler til rådighed. Men det har du faktisk også! Man kan nemlig nemt komme ud for uforudsete udgifter, hvor du har brug for at have lidt penge til rådighed.

Du har også brug for likviditet!

Bil-reparationer måske? Eller hvis vaskemaskinen bryder sammen? En varmeregning der var større end ventet? Eller måske tandlægeregning? Og der er mange flere muligheder.

I en stram økonomi fravælger mange at have en opsparing. Nogle kører endda i minus sidst på måneden. Men der kan faktisk være mening i at lægge lidt til side – også selvom det ikke er store beløb. I det lange løb kan det nemt vise sig for dyrt ikke at gøre det. For står du med en pludselig, uforudset udgift, ender du nemlig let med at låne. For manges vedkommende ender det med forbrugslån, der er lette at få og går hurtigt igennem.

Det er dyrt at være fattig

Men er dyre, alt for dyre, i drift. Mange ender med at betale næsten det dobbelte tilbage inden lånet er betalt ned. Den lave månedlige ydelse skyldes nemlig en lang løbetid.

Skal det undgås, er det nødvendigt at arbejde på at blive likvid. Spare op til alt det uforudsete. Der  vil som regel komme et eller andet, man ikke har taget højde for. Og kan du for eksempel undvære bare 200 kr. om ugen, vil det betyde en årlig opsparing på over 10.000 kr. Lad være med at blande din opsparing med din daglige økonomi, opret  en konto til formålet. Og lav automatisk træk så du ikke ”glemmer” at lægge penge fra…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.