Champagne, der ikke er fra Champagne

Nej, det kan man naturligvis ikke få. For en mousserende vin må ikke kalde sig Champagne medmindre den er fra Champagne-distriktet i Frankrig. Dvs. der kan sagtens være mousserende vine lavet på akkurat samme måde og i lige så god kvalitet – de er bare lavet et andet sted. Hvilket den ikke nødvendigvis bliver ringere af…


Og er der nytårsbobler, vi taler om, er der masser af gode, billige alternativer. Og ikke kun til nytår – til alle mulige andre tidspunkter på året!

Hvor meget betaler vi for navnet “champagne”?

Champagne er billigere hvis den ikke er fra Champagne

Behøver champagne være fra Champagne-distriktet?

Og vil man ikke betale overpris for nytårschampagnen er det værd at tage med i overvejelserne. Hvor meget vil du betale for navnet Champagne? Nytåret er lige overstået – og de fleste af os har fået nytårs “bobler”. Måske i meget forskellig form – og til meget forskellig pris. Hvor meget, man ønsker af ofre, må naturligvis være individuelt. Nogle mener, det skal være champagne (altså fra Champagne) andre er tilfreds med at det er samme slags mousserende vin. Det vil sige, at hvis noget hedder Champagne er det blot fordi det er fra Champagnedistriktet i Frankrig. Der kommer lignende drikkevarer fra mange andre steder – og det behøver altså ikke være noget billigt sprøjt af den grund.

Man kan op til nytår læse diverse tests, som udgives alle vegne – på nettet og i aviser og fjernsyn. Se priserne og se, hvad der er til at drikke. For eksempel fandt min søn “bobler” til sig selv + venner til 2 flasker for 100,- . Den lå meget højt i test, men havde ikke været i nærheden af champagnedistriktet – for at sige det rent ud. Hvilken ingen af dem dog gik særlig meget op i kl. 12. Eller i det hele taget. Derfor var der i bund og grund ingen grund til at betale mere.

Bobler, der bare bobler?

Måske går man bare op i at have noget i glasset, der bobler? Hvad det så hedder og hvor det kommer fra, har muligvis ikke den store betydning. Det er måske mere “ritualet” – eller hvad man nu skal kalde det. Selv må jeg sige, at det ikke gør det store for mig. Jeg skålede i cider – det bobler også. Det gør sodavand i øvrigt også. Og danskvand? Og så videre….

Ja, vi brugte cider, der – til denne anledning – blev solgt i passende flasker. Omend fremstillingsmetoden givetvis har været en ganske anden. Og fyldt på flaske, der lignede en champagneflaske til forskel. Så, det kan man altså også…


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *