Billig take-away – for godt til at smide ud

Madspild er et stort problem i Danmark – og mange andre steder, for den sags skyld. Men madspildet er ikke kun et problem i de private husstande – masser af firmaer bidrager til problemet. Hvad sker der for eksempel med den overskudsmad, som restauranter brænder inde med? Der er en stor risiko for, at det går til spilde. Det er ikke bare ressourcespild – det er penge direkte ned i skraldespanden.


Køb restauranternes overskudsmad

Ja, det er faktisk “for godt til at smide ud” – Too Good to Go – og det er da også navnet på dette koncept  som giver os muligheden for at købe den mad, restauranterne ikke har fået solgt – til stærkt reduceret pris.

Dette er med til at reducere madspild – og det giver restauranten mulighed for at få penge for noget med – typisk buffetmad og lignende – der ellers ville være endt i skraldespanden. Og vi andre kan nyde godt af at kunne købe restaurantmad til stærkt reduceret pris.

Der kan være mad fra restauranter, fastfood-steder, bagere osv. udbudt på siden  kort og godt handler det jo om, hvem, der tilmelder sig ordningen.

Man kan bruge Too Good to Go websiden til at bestille og betale maden. Derefter kan den hentes på restauranten – inden for et på forhånd fastsat tidspunkt – typisk lige omkring lukketid for det pågældende sted.

Stop madspils med Too good to go appen

Brug appen TGTG (“Too good to go”) til at købe restauranternes overskudsmad

Man opretter slet og ret en bruger derinde – jeg har gjort det via min Facebook og det tager bare et øjeblik. Vil man heller bruge mobilen – og det er naturligvis oplagt hvis man er på farten – kan man bare hente Too Good to Go appen i Appstore eller på Google Play. Websiden har links til disse apps på forsiden.toogoodtogo

Man får hurtigt et overblik over de restauranter, der er relevante – blandt andet kan man bruge et kort til at finde dem. Eller man kan bruge sit postnummer som udgangspunkt. Giver man webside/app lov til at bruge ens placering, sker det ganske af sig selv.

Too Good to Go er muligheden for at købe en lidt bedre og anderledes take-away – til en stærkt reduceret pris. Er du i det gavmilde hjørne, har du også muligheden for at donere et måltid til en hjemløs.

Den mad, man får – det er som regel det, der er til overs ved lukketid. Det kan selvfølgelig variere, men typisk får man fuld valuta for pengene. Betragt det lidt som en lykkepose – bare med mad. Og synes du nu, spiser billigt og godt gang på gang – så har appen en mulighed for at give lidt tilbage (eller måske skulle man sige “videre”). Du kan nemlig – for 20,- donere et måltid til en hjemløs.

Velbekomme…

 

 


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *